Knieperkestocht Almelo

collage-2014-01-26De Knieperkestocht wordt elk jaar meteen na oud en nieuw georganiseerd in Almelo. Steeds op een andere locatie. Dit jaar was er gekozen voor een wandelroute door het nog niet zo lang bestaande gebied de Doorbraak.

De Doorbraak is een 13 km lange beek die is aangelegd en zorgt voor een verbinding tussen Noord-Oost Twente en de Sallandse Heuvelrug. Langs de beek zijn nog ongerepte wandelpaden en op sommige stukken kun je wilde paarden tegenkomen.

Ik had met Janny en Dini afgesproken en rond de klok van half 11 troffen we elkaar bij zorgboerderij Kötter waar we konden starten. Een routebeschrijving was er niet, wel een blaadje met wat vragen voor onderweg. Op de route was er gepijld.

Het eerste stuk van de 10 kilometer was wel leuk. We kwamen langs de Doorbraak en langs een waterwingebied. Een mooie grote plas water met veel vogels en eenden. Daarna kregen we vooral veel landweggetjes. We liepen richting Almelo stad, kwamen langs de snelweg en na een km of 7 waren we bij zorgboerderij en theeschenkerij Piet, waar een rust was.

Hier waren dezelfde midwinterhoornblazers aanwezig als vorige week in de Lutte die hier stonden te blazen en ons herkenden. Binnen in de theeschenkerij was het druk maar we vonden nog net 4 plekjes voor de rest van de meute binnenkwam. Na een kop koffie en een boterham liepen we weer verder. We kwamen veel tegenliggers tegen nu omdat de route een stukje kruiste. Het laatste stuk gingen we weer langs de Doorbraak en vervolgens kwamen we aan de achterkant van de startlocatie weer uit.

Afmelden hoefde niet, en omdat Janny nog extra wilde lopen liep zij vanaf hier naar huis. Ik zocht mijn auto op en ging nog wat cachen in de omgeving. Het was een leuke benenstrekker, met veel volk maar de route was niet zo denderend, had mooier gekund hier bij de Doorbraak.

Klik hier voor alle foto’s van deze route

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *