Bloesemtocht Geldermalsen

1De bloesemtocht is altijd een leuke tocht, maar dan moet het wel mooi weer zijn. En aangezien het dat werd deze zaterdag besloot ik op vrijdag om toch te gaan wandelen. Paps ging mee, maar ik wilde dit keer niet op een onchristelijke tijd weg, dus rond 7 uur begonnen we pas te rijden. Natuurlijk was het druk bij aankomst, maar er waren weilanden genoeg voor de auto’s en we stonden dan ook maar 500 meter van de veiling af.

In de veilinghal was het niet eens enorm druk, we konden vrij snel een dure inschrijfkaart (8 euro) en een parkeerkaart (5 euro) kopen. Hoezo wandelen is goedkoop? Gelukkig ging het geld naar een goed doel (het rode kruis) maar liever beslis ik zelf of ik ergens geld aan wil doneren.

 

2Na een lauwe kop koffie gingen we van start rond de klok van half 10. Nog steeds stroomden er mensen binnen en bleef het ook lange tijd erg druk op het parcours. Omdat we meteen de Linge overgingen stagneerde de boel al, en toen we door de fruitgaard gingen was ik het zigzaggen tussen de mensen door al weer zat. Maar goed, dat was te verwachten vandaag want er bleken maar liefst 25.000 mensen mee te wandelen.

Je kon merken dat op dit tijdstip de mensen van de hele korte afstanden liepen, want het tempo was zo ontzettend traag in de massa, en inhalen was erg moeilijk. Ik was blij toen we op een gegeven moment op een dijk liepen, waar wat lucht en ruimte was. En toen alle korte afstanden waren afgehaakt op kortere afstanden konden we helemaal fijn lopen.

3De bloesemtocht staat bekend om zijn vele leuke en gezellige rustposten, en al na een halfuurtje waren we bij de eerste. We liepen echter door naar de 2e. Langs de bekende molen, de Linge weer overstekend en via een grasdijk (vorig jaar gruwelijk modderpad) liepen we door de schitterende Betuwe. Helaas was er van de bloesem niet veel te zien, het bleef bij knoppen en een enkele bloesem in een voortuin.

 

 

4Van de eerste rustpost op 6,5 km liepen we naar de volgende op 13, en zo verder. Heerlijk overal even in de zon zitten en genieten van alle gezelligheid en leuke muziek om ons heen. Onderweg wandelend door de pittoreske dorpjes zoals Rhenoy, Beesd en Rumpt. Huisjes die tegen de dijk aan zijn gebouwd en alles langs de Linge. Wat een heerlijke omgeving is dit toch.

Op het eind van de dag was het wel heel erg wat rusten betreft, de rustposten zaten om de anderhalf/ twee kilometer en we hebben ze niet allemaal gehad, maar wel een aantal.

5Om half 4 waren we weer terug bij de veilinghal, en na het afmelden kreeg ik eindelijk een nieuwe medaille. Nummer 5 voor mij. Na een stempeltje en een drankje gingen we nog even buiten zitten. Maar ook niet te lang want we moesten nog anderhalf uur terugrijden.

6

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *