Ace-event Hengelo GLD

001Dit weekend staat voor het derde jaar op rij het ACE event op de agenda. Het is altijd een leuk event, met leuke mensen en leuke caches. Omdat er de avond voorafgaand een stammtisch event is, besluit ik dit jaar evenals vorig jaar ook te blijven overnachten.
Helaas was het groepshotel niet beschikbaar, maar ik kon wel terecht in Christine’s Popperie, een schattig Bed and Breakfast in Hengelo.

Normaal is het altijd lekker lenteweer in dit weekend, dit weekend zou het bere-koud worden, gevoelsmatig zelfs -15. Nou ik heb het geweten! Ik ben smorgens vertrokken en de eerste caches werden in Borculo gedaan. Daar had Dispite onlangs een rondje Borculo gelegd. Het was zeker koud, maar gelukkig kon ik steeds mn warme auto in.

Ik reed door naar kasteel Ruurlo, en heb daarna het bos van Jonker Joost bekeken. Laatstgenoemde was echt ontzettend leuk om te doen, maar ik strandde bij wp7 en dus werd de cache nog niet gevonden.

De kou werd anders toen ik aan het Markepad begon. De eerste paar honderd meter moesten tegen de wind in naar de ingang van het wat meer beschuttere gebied. Brr…. Gelukkig was het bij de bomen beter te doen, de wind viel daar wat weg. Het Markepad was een heel mooi rondje met aangelegde wandelpaden over akkers, weilanden en langs waterweggetjes van ongeveer 6 km. De moeite waard met iets mooier weer.

002 003 004

005 008

007 006

009Na het Markepad heb ik de Ezelstal en Over de Langeberg en haar bewoners gelopen. Beide leuk om te doen bij een ezelboerderij achter een, ik denk, voormalige vuilnisbelt. ’s Avonds werd er alleen maar gekletst met de vele bekenden die er waren en na een koude nachtrust maar met een stevig ontbijt meldde ik mij smorgens weer op het ACE-terrein.

Samen met Thuishuis en Twindutch hebben we de multi Boelekerlspad gelopen, wederom net zo’n leuke en vergelijkbare multi als het Markepad. We zijn weer naar het terrein gegaan om te lunchen en na de lunch heb ik met Thuishuis de multi Het Groote veld gedaan. Lekker struinen door de bossen aan de hand van foto’s en uiteindelijk ook nog eremetaal behaald. Omdat ik alweer een aardig eind richting huis was, heb ik na dit niks meer gedaan, ben lekker huiswaarts gereden. Het was weer een mooi weekend.

 

013 012 011

 

015 022 021 020 019 017 016 018

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *