Wandel Event Neede

001 Samen met Donny en Jan hebben we voor de 2e keer een wandel-evenement voor geocachers georganiseerd. Ditmaal in Neede. Een beetje Jan zijn gebied, dus wel makkelijk met het plaatsen van caches. De voorbereidingen zijn altijd het leukst, routes bedenken, cache-locaties uitzoeken, toestemming vragen, alles online zien te brengen. En dan de dag zelf: een lichtelijke spanning of alles wel goed verloopt en er nergens fouten in zijn geslopen. Irritant hoor als je een perfectionist bent.

 

002
Maar alles verliep goed, er kwamen vele will attend logjes binnen, en er werd een frisse maar droge dag voorspeld. De geoshop van Canobe werd geïnstalleerd, net zoals Tanja en ik achter de aanmeldtafel. Vanaf half 10 liep het lekker door, en om 10 uur ging de eerste meute van start.

Ze liepen vanaf de molen al gauw het rustige achtergebied van Neede in om vervolgens langs een kunstenaarstuin met olifant langs de beek naar het Achterveld te lopen. Het bos en de heidevelden van het Needse Achterveld werden gepasseerd en op het verste punt kwamen de wandelaars op nieuw ontwikkelde wandelpaden. Het blijft leuk als mensen die erg bekend zijn met de omgeving kunnen zeggen: hier ben ik nog nooit geweest.
003 005 004

006Via de andere kant van het Achterveld liepen de mensen weer terug, met een klein doorsteekje over het asfalt voor wie het al zat werd. Over de kerkepaden kwamen ze langs een zorgboerderij om vervolgens over de es met het zicht op de molen weer naar het eindpunt te wandelen. De meest fanatieke mensen hadden er dan 17 km opzitten en 10 caches gevonden. Ook was er 10 of 5 km mogelijk met minder caches, en dit was vooral leuk voor de gezinnen met kinderen en of wandelwagens.

 

007Om half 3 vertrok de laatste wandelaar en rond de klok van 6 hebben we de laatste wandelaars binnen zien komen en werd de dag afgesloten en met een drankje in het cafe. Al met al dus weer een hele geslaagde dag, met veel lol. Het voordeel van zelf de hele dag op locatie zitten is dat je iedereen ook echt eens ziet en spreekt in plaats van alleen maar in de logjes of via internet.

 

 

010 009 008

We hebben uiteindelijk ruim 140 deelnemers gehad, hier zaten echter ook een paar echte wandelaars tussen die alleen kwamen voor de tocht en niet voor het schatzoeken. Ook hadden we een bus vol met verstandelijk beperkte mensen, maar die hebben we een route kunnen laten lopen achter de Molen, die wel gepijld was. Volgend jaar gaan we wederom een wandelevent organiseren, en dan is het in een heel ander, maar schitterend gebied: Reutum!

011 012

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *