Falconwalk Schaarsbergen

01Voor dit weekend was wel duidelijk welke hobby beoefend ging worden: wandelen. Maar zou het de KM van Steenwijk worden of de Falconwalk in Schaarsbergen?

Het werd uiteindelijk de laatste. Mede omdat mijn pa eens een 40 km wilde lopen voordat hij naar Nijmegen zou gaan. En aangezien de Falconwalk altijd een schitterende tocht is besloot ik maar met hem mee te gaan.

 

 

 

02Het werd wel een vroegertje, want de starttijd was vervroegd naar 7 uur. En vroeg starten betekent vroeg binnen, dus vooruit, om 5 uur uit bed en om 6 uur in de auto. Na wat parkeerproblemen (de militairen van de kazerne wisten van elkaar niet wat ze moesten doen waardoor we heen en weer gestuurd werden) kwamen we op een parkeerplaats terecht die toch wel verassend dichtbij de start was.

Na het aanmelden gingen we meteen van start. Het aanmelden was namelijk buiten en het was best nog fris om 7 uur smorgens. De route ging voornamelijk over fietspaden, af en toe wat bospaden en zelfs nog wat mulle zandpaden, maar allen richting de Posbank. De eerste 12 km liepen daardoor helemaal door de natuur en af en toe was er wat glooiing in het landschap. Maar na vorige week Luxemburg was dit gewoon plat toch?

03De eerste rust was op 13 km, en net toen we aan kwamen lopen wilde Bernard weer vertrekken. Leuk om hem nog even te spreken, maar deze held ging 50 km lopen dus zouden we vandaag ook niet meer zien.
Bij de rust was het druk, geen zitgelegenheid dus moesten we rusten in het gras. Dit was het enige minpunt aan deze tocht: er was nergens genoeg zitgelegenheid, steeds zat alles vol en konden we slechts op de grond terecht.

Tijdens onze rust kwamen Wil en Rob Mans erbij. Rob ging meteen weer verder, maar met Wil hebben we nog even gekletst, tot ook wij weer verder gingen. We kregen nog een stuk natuur, maar daarna daalden we af naar Rozendaal om daar bij het kasteel een flinke ronde door de tuinen te maken. Prachtige tuinen overigens, en vooral de fonteinen en bedriegertjes zijn gaaf!

04Van Rozendaal ging het richting Velp, waarna we onder de A12 door liepen en aan de andere kant over het terrein van veteranen-bejaardentehuis Bronbeek liepen. Hier was tevens onze volgende rust op 22 km. We liepen heerlijk op tempo, rustten niet te lang waardoor we ook al weer vlot op weg waren naar de volgende rust. Om hier te komen gingen we door een aantal parken. Park Angerenstein, landgoed Klarenbeek en park Sonsbeek. In dit stuk kwamen we regelmatig Ben en Marion tegen en ook Donny spraken we nog.

 

05Bij het watermuseum in Arnhem hielden we dan een langere rust. De schoenen gingen uit en we bestelden wat te drinken. Helaas was de rij bij het toilet wat lang, waardoor we uiteindelijk zelfs 3 kwartier hier zijn geweest. Om half 2 liepen we dan eindelijk weer verder, door de parken Sonsbeek en Zypendaal. We kwamen op landgoed Hoog Erf en via het luxe hotel Warnsborn schoten we weer een bos in. We liepen niet meer in Arnhem maar waren weer in de natuur. Het bos door en langs het veld waar voor Nederlands eerste luchtslachtoffer Clement van Maasdijk een monument was neergezet. Bij dit monument hebben we nog even een bankje gepakt want we hadden nog maar 3,5 km te gaan. Er was nog een rust 2 km voor het eind maar die sloegen we over. We liepen het laatste stuk door het bos en we gingen de hele militaire kazerne van Schaarsbergen nog over, maar om half 4 konden we ons dan afmelden.

Na het halen van het pinnetje voor deelname 2 en een stempel voor het boekje wilde ik nog een pin voor mijn tas maar die was helaas uitverkocht. Na nog wat korte praatjes met bekenden en een drankje later gingen we weer naar huis en daar kwamen we keurig voor het eten aan 🙂

Klik hieronder voor alle grote foto’s

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *