10-05-2013 Dwars door Gelderland etappe 15 t/m 19

001We gaan weer verder met Dwars door Gelderland. Na gisteren een dagje gecached te hebben rond Duiven vanwege het Dauwcache-event bleef ik slapen in Hoenderloo op de camping bij Thuishuis en zodoende konden we vandaag snel verder vanaf de Posbank. Carla ging weer mee, zij moest wel vanuit Almelo komen, maar om 9 uur waren we allemaal present bij de parkeerplaats van het Posbank paviljoen.

De eerste etappe liet ons de Posbank weer afgaan, maar dit ging niet alleen maar dalend. Nee het was lekker glooiend hier. Het leek alsof we de enigen waren die wakker waren, zelfs op het wandelpad lagen de koeien nog te snurken. Dwalend door de bossen kwamen we ongemerkt op landgoed Twickel terecht. Hier werden we even wakker geschud. Want Twickel, dat was toch bij ons in de buurt? Tja, blijkbaar heeft de kasteelheer meer gronden aangekocht in vroegere tijden.

002In nationaal park Veluwezoom eindigde deze etappe en werd de cache gevonden. Hij lag een beetje buiten de route, maar het verhaal hierachter hebben we gisteren gehoord. Des te leuker om even de bewoners gedag te zeggen die er net vandoor wandelden.
We gingen het bos weer in, kwamen op een mooi punt bij een dal met water terecht en vervolgden de beek tot we de natuur verlieten en het asfalt weer opgingen. We passeerden de toeristische spoorweg Dieren-Apeldoorn, liepen langs het Apeldoorns kanaal en eindigden deze etappe in Hall. Ergens bij een picknicktafel namen we onze rust, maar het waaide nogal waardoor deze rust van korte duur was.

003In Hall bekeken we wat kunstwerken voor we de mooie wandelpaden op gingen die ons het dorp weer uit leidden. We kwamen langs het mooie huize Leusveld en eindigden dit stuk bij kasteel Engelenburg. Nu een golfbaan, en op dit terrein was weer een mooi rustpunt ingericht voor de toch niet aanwezige golfers.

De 4e etappe van vandaag vond ik zelf niet de mooiste. Een aantal lange asfaltwegen, en wat schouwpaden. Later nog wat lange paden, alsof hier ruilverkaveling had plaatsgevonden. De etappe eindigde aan de IJssel in Dieren, een bekend punt vanwege de kennedymars Winterswijk-Arnhem. Echter dit keer geen partytent met broodjes hamburgers, maar een nat, zeg maar zeer nat gebied waar we een cache moesten zoeken.

004Met het pontje gingen we vervolgens de IJssel over. Helaas begon het nu wat te sputteren. Aan de overkant wilde ik even zitten, mijn voeten waren weer lekker branderig dus de schoenen moesten even uit.
Vervolgens hoefden we alleen nog maar een paar km langs de IJssel via de schapendijk om uit te komen vlak voor Doesburg. Hier eindigde etappe 5 van vandaag, en etappe 19 van het totaal. Uiteindelijk hebben we weer zo’n 38 km gelopen, een mooie afstand. Jan stond al te wachten met de auto, dus het was nog slechts een kwestie van instappen, eigen auto ophalen en huiswaarts rijden.

005

Het was een afwisselende dag vandaag, van de mooie Posbank tot de lange dijk langs de IJssel, nog 1 wandeldag te gaan en dan hebben we alle etappes op 1 na gehad. Die laatste en de bonus zijn nog niet online op moment van schrijven.

 

 

 

 

  

Zie hieronder de rest van de foto’s:

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *