Velsertunnelrun – 27 november – 7,768 km

klein04Aike en ik waren dit weekend in Egmond voor de Fjoertoer. Omdat we beide ook nog wat aan het hardlopen zijn en ik deze week opeens zag dat de Velsertunnelrun dit weekend plaats zou vinden, besloten we hier kaartjes voor te gaan zoeken. Het was een eenmalige en unieke run, en dat soort evenementen trekt mij altijd, dus vandaar dat ik wel graag mee wilde doen. Het was een route van 7,768 km. Die 768 meter was een knipoog vanwege de lengte van de tunnel.

klein01

De run was al uitverkocht, maar zoals altijd zijn er wel mensen die niet meer kunnen vanwege blessure of ziekte. Aike vond ergens twee kaartjes en op goed vertrouwen maakten we het geld over en gingen we op zaterdagmiddag naar Beverwijk om onze startbewijzen af te halen. Ik was voor een dagje Reina, en Aike mocht zich Sylvia noemen. We kregen een blauw t-shirt mee. Een lelijk ding eigenlijk, vol reclame. Die gingen we dus mooi niet aan doen morgen.

Na de Fjoertoer in Egmond zaterdagavond (26 km wandelen) gingen we allebei toch niet geheel fit naar bed. Aike had wat last van blaren, ik van mijn voeten. Gelukkig deden mijn voeten de volgende ochtend weer normaal, maar ik voelde wel dat ik gisteravond wat gedaan had zeg maar. Aike had nog wel wat last van haar blaren.

Wklein03e gingen naar Beverwijk, parkeerden daar de auto en gooiden daar nog wat kledingstukken uit. De bus stond klaar om ons naar Velsen te brengen. Als een potje met pieren, het was best druk. Er waren 6000 deelnemers, maar gelukkig waren er groepen van 500 die om de 10 minuten van start gingen. Wij waren de een na laatste groep, en onderweg naar Velsen zagen we dan ook aardig wat mensen lopen op het parcours.

We werden afgezet bij het Telstar stadion, waar de start was. We waren vroeg dus gingen eerst nog even op de tribune kijken naar de andere startgroepen. Leuk om te zien! Elke groep kreeg een warming up en werd weggeschoten door iemand.

Voordat we begonnen heb ik mijn tas en jas ingeleverd, die werden weer naar Beverwijk vervoerd. Ik kwam erachter dat ik mijn sjaal nog om had..oeps! Gelukkig was mijn tas nog aanwezig en kon ik hem erbij in proppen.
We liepen naar het startvak en kwamen daar Conny tegen. Iemand die wij kennen van het wandelen en gisteravond ook meegelopen heeft bij de Fjoertoer. Sterker nog, Conny loopt nooit hard maar vond dit wel een leuk evenement..  Knap om dan zo maar even 7 km te gaan hardlopen.

klein05Om 12 uur 40 was het onze beurt. Daar gingen we. Eerst een rondje door het stadion en toen naar buiten, het bos in. We liepen tussen Waterland en Beeckestein in, een prachtig stukje parcours. Her en der stonden wat mensen te klappen. Na een kleine 2,5 km was de eerste waterpost. Een paar slokken water en hup weer verder. Vanaf hier ging het iets minder met Aike en hebben we het hardlopen met het wandelen afgewisseld. De Velsertunnel kwam in zicht. We liepen al op de snelweg, maar nu daalden we de tunnel in. Best gek, op de snelweg lopen. Van de tunnel maakten we wat foto’s en we wandelden weer omhoog, want het was een leuk klimmetje. Boven werden we opgewacht met harde muziek en een dj, en toen we de snelweg verlieten waren we bij de tweede drinkpost.

Toen volgde er een woonwijk in Velsen-Noord waar het leek alsof er een groot feest was. Veel publiek, slingers over de straten en luide muziek. Heerlijk! Dit liep lekker weg met al die afleiding.  We hadden er inmiddels 6 km opzitten en werden van alle kanten aangemoedigd. Het was niet het makkelijkste loopje na gisteren, ik begon m ook wel te voelen.

klein02We liepen Beverwijk in en wandelden nog een stukje. Hier was even geen publiek, maar ik had wel bedacht om rennend binnen te komen. Gelukkig dacht Aike er hetzelfde over en hebben we het laatste stuk nog even gebikkeld en zijn we uiteindelijk na 57 minuten en 13 seconden over de finish gekomen. Binnen de tijd van een uur, want dat moest, dus we waren blij! We kregen een mooie medaille omgehangen en kregen weer wat water. Het loopje zat erop, en ik vond hem erg leuk!  

We gingen op zoek naar de bagagetent en daar raakte ik alsnog, helaas, mijn sjaal kwijt. We kwamen in gesprek met een vrijwilligster, die gisteravond ook vrijwilligster was in Egmond, dat was toevallig! Na dit leuke gesprekje hebben we nog heerlijk uitgebreid gelunched en toen was het tijd om de auto op te zoeken en terug te rijden naar het oosten.

klein06

De foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *