Review Eden verrekijker

Naamloos

Sinds kort bezit ik een Eden verrekijker via de website Knivesandtools.nl. Het gaat om het type Eden HD 8×25 die te koop is voor € 99.

De verrekijker heeft een aluminium body met een rubberen bekleding en is ontvangen met een neopreen draagriem en een microvezeldoekje. Volgens de specificaties weegt hij 295 gram wat maakt dat hij lekker licht draagt. Ik heb de verrekijker voornamelijk gebruikt bij mijn outdoor activiteiten zoals geocaching (schatzoeken met GPS) en wandelen, dus een compacte en lichte verrekijker is dan wel zo fijn.

Na ontvangst van de verrekijker moest hij eerst ingesteld worden. Voor een verrekijker-leek zoals mij was er de handige beschrijving op: www.knivesandtools.nl/nl/ct/verrekijker-afstellen.htm. De oogkappen moest uitgedraaid worden omdat ik geen brildrager (meer) ben. Vervolgens werd de breedte ingesteld zodat ik met beide ogen volledig beeld heb. Vervolgens vond de scherpstelling plaats, eerst de centrale scherpstelling en daarna nog de dioptrie-scherpstelling om de afwijking tussen de sterkte van de ogen te compenseren. Na dit gedaan te hebben merkte ik meteen het goede en heldere zicht dat ik met deze verrekijker had.

klein68Ik heb de verrekijker meegehad naar de omgeving Lauwersmeer voor een aantal geocaches. Nu is het voor de cache zelf niet zo heel relevant om een verrekijker te gebruiken, immers zoek je vooral op korte afstand. Maar ook op korte afstand is de verrekijker te gebruiken omdat hij scherp gesteld kan worden op maar liefst 1,5 meter! Handig is het voor dit doeleind niet, maar voor het zoeken van aanwijzingen is het wel erg handig om een verrekijker mee te hebben. Zo zijn er aanwijzingen hoog in een boom gehangen, of moet je een jaartal op een gevel van een boerderij lezen die ergens ver weg in een weiland staat. Deze Eden verrekijker is hierbij een mooie uitkomst. Voorheen gebruikte ik een fototoestel en zoomde ik de foto in, maar hoe makkelijk is het om door de verrekijker te kijken en meteen te zien wat je zoekt.

Met het geocachen kom ik vaak in mooie natuurgebieden. Zoals net vermeld was ik bij het Lauwersmeer en daar kwamen we ook op een uitzichtpunt van waaruit ik met de verrekijker een prachtig uitzicht had op het meer en de vele vogels, ganzen en eenden die zich in de verte bevonden.

De verrekijker is ook gebruikt bij een geocache-wadloopevenement naar de Engelsmanplaat. Ook nu merkte ik het gemak van deze kleine verrekijker. Hij is mooi klein en licht waardoor hij in de waterdichte rugzak paste en niet teveel van de beperkte ruimte in beslag nam. Af en toe haalde ik hem eruit en dat werd beloond met het kunnen zien van zeehonden! Het einddoel (het vogelwachtershuisje op de zandplaat) kwam nu wel erg dichtbij, helaas was dat nog even een stukje lopen 😉 .

klein221Ook heb ik onlangs een reis naar Finland gemaakt. 1 van de mooiste momenten van de reis was wel de boottocht tussen Stockholm en Turku. Een reis van 10,5 uur door de archipel, dus langs de duizenden eilandjes. Zoals je kunt begrijpen was de verrekijker ook hier een geweldig ding om bij me te hebben. Ik kon heerlijk ‘gluren’ op de eilandjes met vaak maar 1 woning/vakantiehuis en als ik in de verte iets zag waarvan ik niet wist wat het precies was dan bracht de verrekijker ook uitkomst. Het leukste was onderweg nog wel een discussie over een kasteeltje in de verte: had deze nu ronde of vierkante torens? De Eden HD 8×25 gaf ons het antwoord 😀 .

Ik ben erg blij en tevreden met deze verrekijker. Hij geeft een mooi beeld, is compact en licht, draagt makkelijk en is een fijne aanwinst als tool voor in mijn geocache-tas en voor al mijn outdoor-activiteiten. En voor de 99 euro waarvoor hij nu te koop is, kun je er een hoop plezier èn gemak van hebben!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *