Stertocht Overijssel Zwolle-Hattem – 9 juli – 22 km

klein07

Vanwege de 100e editie van de 4daagse wordt er vanaf vandaag vanuit elk provinciehuis in Nederland in etappes naar Nijmegen gewandeld. Volgende week zondag moet iedereen in Lent aangekomen zijn en iedereen die minimaal 2 etappes heeft meegewandeld mag dan meelopen in de vlaggenparade naar Nijmegen. Dat leek me zo leuk, dat ik me meteen ingeschreven heb voor 2 etappes: Apeldoorn-Hoenderloo en Hoenderloo-Arnhem.

Echter bleek afgelopen week dat mijn planning voor zaterdag niet door zou gaan, dus besloot ik alsnog aan de openingsetappe mee te doen en de etappe van donderdag te laten schieten. Scheelde me weer een vrije dag.

klein11Dus kwam ik vanmorgen tegen 9 uur aan bij het provinciehuis in Zwolle. Samen met een stuk of 50 andere wandelaars. Gezellig vandaag! Want in totaal hadden we in Overijssel maar iets van 69 deelnemers aan de stertochten. Bij het aanmelden kregen we een goodybag. Een tasje met ons t-shirt (met de vlag van Overijssel), de medaille, wandelboekplaatje maar ook een flesje water, stukje koek en een banaan. Goed geregeld!
In het provinciehuis kregen we ook nog koffie met iets lekkers.

Ik kwam aan de praat met Lia, die toevallig ook uit Almelo komt. Later bleek er nòg iemand uit Almelo te komen, Laura. Grappig want ik kende ze geen van beiden. Om kwart voor 10 moesten we allemaal naar buiten en kregen we de nodige toespraakjes. Van Gerard Beelen van de Stichting 4Daagse, van gedeputeerde Bert Boerman, van marsleider Dick Achterkamp en van oudschaatsster en Statenlid Moniek Kleinsman. Leuk om te zien dat iedereen zijn t-shirt had aangedaan.

De vlag van Overijssel werd overhandigd aan Marguerite, de enige deelneemster die de 189 km lange tocht naar Nijmegen in zijn geheel ging afleggen. Om 10 uur klonk het startschot en mochten we vertrekken.

klein14We begonnen met een stuk door het centrum van Zwolle. Een deel dat zich klaarmaakte voor de kunstmarkt en het foodtruckfestival later vandaag. Na het centrum verlieten we Zwolle al snel om vervolgens naar de Katerveerdijk en de katerveersluis te lopen. Prachtig is het hier.

We gingen over de rode spoorbrug om de IJssel over te steken en kwamen vervolgens in Hattem. Ondertussen was de sliert wandelaars erg uitgerekt, maar ik liep met een echtpaar en Laura uit Almelo. In Hattem aangekomen gingen we onder de mooie dijkpoort door om vervolgens uit te komen op het plein vol terrassen. Enkele wandelaars zaten er al, en wij schoven aan en maakten een mooie kring om ook even te rusten na 10 km wandelen. Gezellig zo!

klein28Na even pauze te hebben genomen liep ik samen met Laura weer verder. Hattem uit en richting de pont die ons de IJssel weer overzette. Bij de pont zagen we alle mensen waar we voor de rust ook al mee hadden gelopen, dus op de pont was het gezellig en na de tijd ook omdat we een beetje bij elkaar in de buurt bleven wandelen. We liepen weer terug naar Zwolle, waarschijnlijk omdat de etappe anders wel heel erg kort zou zijn. De rest van de week was het wel van A naar B.

klein41Via Oldeneel gingen we weer richting Zwolle. We kwamen langs de grote IJsselcentrale en volgden een fietspad waar het druk was.
In Zwolle kregen we nog een paar straatjes, waarvan er bij 1 een mevrouw ons stond aan te moedigen met een schattig papegaaitje op haar schouder. Vlak daarna liepen we alweer richting de theetuin, waar we ons moesten afmelden. Dat afmelden was alleen vandaag.

Van hieruit konden we in anderhalve kilometer weer naar de auto wandelen, wat we ook hebben gedaan, maar niet voor nog een drankje te hebben genuttigd. De kop was er af, en ik vond het vandaag superleuk. Gemoedelijk, gezellig en een mooie route.

Klik hier voor alle foto’s

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *