100e 4Daagse Nijmegen – 21 juli – Dag van Groesbeek

klein002Na 2 dagen vroeg opstaan kan ik zeggen dat ik er nog steeds geen moeite mee had, met die wekker om 3 uur. Dat was de eerdere keren dat ik 50 km liep wel anders. Maar misschien was ik gewoon gewend aan vroeg opstaan door mijn werk (5 uur normaliter) of was ik gewoon al wakker omdat ik amper sliep door de warmte.

Anyway, fris en fruitig, maar wel met weinig zin, stond ik samen met Robert om 4 uur weer op de wedren. Vandaag stonden ons ‘slechts’ 54,3 kilometers te wachten. Toch 3 minder dan gisteren en dat is ruim een half uur. De eerst 70/80 minuten waren hetzelfde als gisteren, Met als enige verschil dat er weer een klein beetje geluid uit mijn strotje kwam en ik dus wat spraakzamer was. Al kletsend gaat de tocht toch sneller.

De eerste 10 km liepen we vandaag warempel samen, daarna gingen onze tempo’s weer hun eigen weg. Traditioneel was de eerste stop op donderdag altijd bij de beschuitjes met aardbeien in Malden. Ik had deze week al gebroken met enkele tradities, maar deze niet hoor! Heerlijk, even een kopje koffie met wat lekkers.. In deze tuin was bijna alles bezet, maar hee net aan de tafel bij Eelco, Maarten en nog wat bekenden kwamen 2 stoelen vrij, gezellig. Toen zagen we Jan-Willem zitten. Even een appje: kijk eens naar rechts, en hij zag ons ook 😉 .

klein005Na een kort praatje liepen we weer verder, Malden door. Ik moest echter plassen en dook een toiletwagen in, Robert besloot door te lopen. Bij de wagen zag ik Hennie, verbaasd dat zij meeliep én om haar hier te zien. Maar ze had dispensatie om eerder te starten op de 40 km en dit was waarschijnlijk het laatste jaar dat ze nog kon halen. Mooi dat het zo nog kon!

Bij het bejaardentehuis maakte ik een foto van de mensjes die het hele jaar weer zo druk aan het breien en haken zijn geweest. Hun kraam zag er weer fleurig uit.
Ik liep Malden verder door, kwam Ardie achterop, en maakte kennis met Francien. Met hen heb ik een heel stuk opgelopen en gekletst. Francien was net als mij, 31 en liep voor de 11e keer. Toevallig! Van Malden ging het naar Mook en Molenhoek en langs het water naar Plasmolen. En zo snel als je mensen tegenkomt, zo snel ben je ze weer kwijt. Francien was ergens tussendoor geschoten en Ardie moest even zitten voor we het lange stuk langs het water kregen. En prompt kwam ik daar Robert weer tegen. We liepen tot we bij papa en mama Sunny waren. Daar waren we de eersten, goh dat hoor ik niet vaak 😀 .

klein009Alle stoeltjes waren nog vrij dus we besloten hier te gaan zitten in plaats van het gezellige plein iets verderop, dat toch in de brandende zon was. Bill was hier ook aanwezig en Marc kwam even later ook aanlopen, gezellig!
En door maar weer, Plasmolen uit, Milsbeek in. Langs vele huizen waar de waterkranen inmiddels ook weer waren aangezet. Want ook vandaag was het een warme dag! In Milsbeek was de splitsing van 50 en 55, eerder dan ik had verwacht. En dat klopte, want de aanloop naar Ottersum was compleet veranderd. Positief! We gingen eerst een prachtig stukje natuur door over een grintpaadje, eindigden bij een houseparty en liepen niet veel later het centrum van Gennep in. 

Onderweg zag Robert een peloton politieagenten lopen en hij versnelde zijn pas omdat zijn oom daar bij zou zitten. Ik versnelde mee en zag opeens dat Kenneth ook in dit peloton meeliep. Kenneth had afgelopen nacht de ereronde gelopen, het was hem aan te zien. Het is toch wel echt een aanslag op je lichaam hoor. Ik ben blij dat ik er nooit voor uitgenodigd ben 😉 . Was wel leuk om zo even de verhalen van de ereronde aan te horen. Ik heb respect voor deze wandelaars.

klein011In Gennep was ook genoeg te doen. We kregen een broodje, een ansichtkaart en de nodige snaaierijen. Het was hier leuk en het marktplein heeft ook nog eens een prachtig aangezicht met dat mooie gemeentehuis. Ik laste weer even een plasstop in, Robert liep weer door. Ik was hem alleen vergeten te zeggen dat in Ottersum de volgende rust was bij de ijscoboer. Of in dit geval, het terras er tegenover. Want daar zaten het GGG, Otto, Lara en Maarten (die nog iets te vertellen heeft over roze smarties..).

Nadat de nodige consumpties genuttigd waren liep ik met Otto, Lara (en Maarten tot de 50-splitsing) samen. Het tempo ging erop. Het was ook even rechtdoor naar Ven-Zelderheide, het dorp door (dat had ik niet verwacht dus was ook leuk!) en all the way back naar de samenkomst met de 40 km. Die terugweg was lang en warm maar door ons hoge tempo ook wel weer zo gedaan.

Om de hoek waren pannenkoeken, voor het goede doel, van Bert en Ingrid. Zij waren de 2e dag gestopt en gingen meehelpen bij hun eigen actie. Wat leuk om ook hen weer eens te zien! Remy lag hier ook op de grond en even later kwam Erik, geocache-kennis, ook even buurten want hij had op de app gezien dat ik in de buurt was. Gezelligheid alom dus hier.

klein015De pannenkoek was heerlijk, de donatie werd gedaan en hup lopen maar weer. Robert was al doorgelopen, ik wachtte nog even op Remy maar die startte zoooo langzaam op dat ik besloot Robert in te halen. Dus ik begon hard te lopen..de heuvel op en door naar Breedeweg. Zo ver kon hij toch niet voor zijn? Een appje bevestigde dat inderdaad, vlak na de pannenkoek had ik hem al ingehaald, maar niet gezien.

Berend haalde mij weer in en samen liepen we Breedeweg door. Daar zaten mijn vader en Peter langs de kant. Bij hen heb ik weer even gerust, tot de mensen waarvan de stoeltjes waren, naar huis wilden en we noodgedwongen weer moesten lopen. Ik scoorde een ijsje en samen met hen liep ik naar Groesbeek. Daar aangekomen gingen pa en Peter naar DeliXL. Ik besloot daar maar even op Robert te wachten.

Groesbeek was gelukkig niet zo druk als Elst, hier konden we lekker doorheen lopen en genieten van alles om ons heen. De Zevenheuvelenweg diende zich aan. Met een banaantje van de Lidl liepen we die op, en meteen zagen we daar Gerrit (drPain) die de kuiten van mijn vader aan het masseren was. Doe je wel een beetje voorzichtig met mijn pa, vroeg ik hem. Zijn gezicht sprak boekdelen:..je vader..? 😀 .

klein022klein024Ik hoorde dat mijn oom en tante ergens rechts van de weg zaten. En we wisten dat de ouders van Robert ergens links zouden zitten. Maar waar? Dat werd een leuk zoekspelletje. Gelukkig werden ze allemaal gevonden. Eerst mijn oom en tante, toen Gerda en Karst en even verderop hadden we natuurlijk de oase ook nog. Die had ik gisteren wel gemist zeg!

 

Ik liep vanaf de oase een stukje op met Richard maar ook in Berg en Dal zaten bekenden: Jan en Margreet. Margreet was helaas de tweede dag uitgevallen, maar hoe fijn dat ze hier weer aan de route zat! Bij hen heb ik weer even gewacht op mijn vader en Peter, zij moesten nu toch wel doorlopen om op tijd binnen te zijn. Niet iedereen kan nog een sprintje trekken aan het eind, zoals ik 😉 .. Gelukkig zij wel, ik had zelfs moeite hen bij te houden.

 

klein026Op de hoek met de Kwakkenbergweg was nog een geo-eventje. Ik had net zoals gisteren bijna geen tijd meer het laatste uur, dus even loggen en weer door. Pa en Peter waren niet meer in te halen. Maar dat gaf niet want nu liep ik weer met Otto, Lara en Maarten. En toen.. gaven de borden aan dat we weer een halfuur langer hadden vandaag! Top! Zodoende konden we nog mooi even 10 minuten kletsen met Sabine, die hier aan de kant stond. Nou, kletsen… Vanmorgen was mijn stem dan wel iets terug, maar ik had hem alweer mooi overbelast want inmiddels was hij weer zo goed als weg.

klein029Ook nu liepen er weer genoeg wandelaars om ons heen, dat was ook de reden dat de finishtijd verlengd werd. Niemand maakte zich druk.. 
Het laatste stukje was weer het oergezellige volksfeest, de rode en de witte buurt. Of was het andersom? Hoe dan ook, prachtig versierd, het volk stond midden op straat zodat je in polonaise onder de erehaagjes door moest. Je wordt echt de laatste kilometers gedragen. Maar dat was voor mij niet nodig want ik had nergens last van. Ik liep soepel, was niet stram en mijn voeten deden zelfs niet meer zo zeer als andere jaren.

klein034Om precies 5 uur was ik terug op de wedren. Dat extra halfuur was helemaal niet nodig ;-).  Ik meldde me af en kreeg voor de laatste keer een startkaart. Ik wilde eigenlijk meteen weg, maar op de wedren kwam ik Remy, Arjan, Jeroen en Eline tegen en ja daar kan ik niet aan voorbij dus werd er nog even nagezeten bij de barometer.
De derde, gezellige dag met het mooie parcours zat er ook op. Ik begon met tegenzin maar heb uiteindelijk superlekker gelopen. Op de een of andere manier loop ik de derde dag altijd lekkerder dan de tweede. Nog 1 dag en dan zit het er al weer op!

Voor alle foto’s van donderdag: KLIKKLIK

You may also like...

1 reactie

  1. Ineke schreef:

    Ik heb die rust in Malden ook ontdekt dit jaar, een superleuke rustplek zeg! Leuk: de mensjes op de foto gezet hahaha, de mensjes. Moest zo lachen toen ik dat las! Ik zag nog een vertyping: het is net zoals ik i.p.v. mij maar verder een superleuk verslag. Ik ben benieuwd naar jouw dag vier! Leuke foto’s ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *