100e 4Daagse Nijmegen – 17/18 juli 2016 Voorafgaand

ZONDAG 17 JULI
klein007Lange tijd kijk je er naar uit, en dan is het zover: de derde week van juli. 4Daagse! Niet alleen keek ik er naar uit, ook zag ik er tegenop. Ik had me ingeschreven voor 4×55 km. Waarom? Omdat het kan dit jaar, het is eenmalig. En ik van uitdagingen hou.

In dat kader had ik dit seizoen dan ook extra veel kilometers gemaakt. Echter had ik sinds gisteren wat last van mijn keel, en mijn stem begon weg te vallen. Gisteravond bij de Wiezoloop (5 km rennen) was het al aardig aan het branden in mijn keel. Ik hoopte dat ik niet ziek zou worden!

De 4daagse begon dit jaar al eerder te leven. In de week voorafgaand vonden de stertochten plaats. Vanuit elk provinciehuis in Nederland werd er in een week tijd naar Nijmegen gewandeld. Ik nam deel aan de openingsetappe vanuit Zwolle en ik deed mee met de etappe Apeldoorn-Hoenderloo. Hierdoor mocht ik op zondag meedoen aan de vlaggenparade, en dat wilde ik graag want dat leek me zo leuk.

klein003Op zondagmorgen vertrok ik naar Nijmegen. Samen met mijn ouders, Peter en Jet. Ook paps en Peter zouden dit jaar weer meedoen, maar dan op de 40 km. In Nijmegen was het een gezellig weerzien met Thea, waar we deze week zouden verblijven.

Rond de middag gingen we de stad om in van het geweldige sfeertje te proeven. Er was koopzondag en dat was vooral later in de middag goed te merken. Na een beetje shoppen hoorde ik dat pa en Peter al naar de wedren waren. Dat wilde ik ook! Dus ik ben daar ook heen gegaan en heb een kwartier in de rij gestaan om mij aan te melden. Gelukkig waren de hokjes voor de 55 vooraan in het park, scheelde deze week met het afmelden weer meters.
Mijn oranje bandje was nu een feit, ik kon niet meer terug.

Na het aanmelden kon ik het jubileumcadeau ophalen. Dat was net zoals in 2006, een rugzak. Wel een hele mooie overigens, met veel vakken. Daarnaast kregen we een speldje ter gelegenheid van de 100e editie. Ik had er al op gehoopt en prachtig was deze, met een gladiool en het cijfer 100 erin verwerkt!

klein009Na een rondje wedren ben ik via de Ramblas naar het station gelopen. Ik nam de trein naar Lent, waar alle vlaggenparadedeelnemers om 3 uur moesten verzamelen. Om half 4 zouden we vertrekken. Echter vlak nadat ik aankwam ging de meute al naar de Lentse Warande, waar de opstelling in vakken plaats vond. Net toen we gingen kwam MaKoNi binnen. Mooi! Deze helden waren vanaf Kopenhagen naar Nijmegen komen lopen (650 km). Ik bleef even staan om wat foto’s te maken. Daarna ging ik ook naar de Lentse Warande.

Daar aangekomen was het een fijn weerzien met vele wandelvrienden en bekenden. Velen deden namelijk mee in de parade. Ik stond achteraan te kletsen maar het bleek dat ik in vak 3 moest zijn, dus kon ik al veel zien van wat er meeliep.
De parade zelf, was geweldig! We gingen de Waalbrug over en liepen een stukje door het centrum om vervolgens op de wedren te eindigen. Onderweg stonden erg veel bekenden of ze schreeuwden: Overijssel, en wat een publiek! Het leek nu de intocht wel.
klein011 klein023 klein021

klein020 klein019 klein013
Vlnr met: Kostas, Elly, Kenneth, Henrike, Eppy, Danyell, Robert, Sabine, Tina en Angelique

klein031

klein045Op de wedren aangekomen werden we hutje mutje tegen elkaar aan gezet en begon het lange wachten. Dit was wel vervelend want we stonden dicht op elkaar in de brandende zon. Wel grappig was dat voor mij het peloton militairen uit Woensdrecht stond, met hen heb ik veel lol gehad in Viborg. Daarvoor stonden de MaKoNi-lopers, dus ik kon een vermoeide, maar trotse Jan-Willem met zijn herinnering op de foto zetten.
Na een halfuur was dan eindelijk de opening. De marsleider deed een woordje, er werd een minuut stil gehouden voor de slachtoffers in Nice, het Wilhelmus werd gespeeld en natuurlijk ook het 4daagse-lied. Kippenvelmomentjes!

Wat een geweldig begin van de week was dit. Wat mij betreft mogen ze deze vlaggenparade nieuwe stijl erin houden.

 

klein048 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen de 4Daagse officieel was geopend gingen we nog met de groep van Overijssel op de foto bij onze marsleider Dick, die als gladiator bij de bond stond.

klein053

Ik ging de stad in en na een hapje eten met mijn ouders en Peter en Jet namen we afscheid van Ma en Jet, die weer huiswaarts gingen. Wij gingen naar Thea, maar eigenlijk had ik zin om in de stad te blijven. Door Aike werd ik meegevraagd naar het vuurwerk dus zat ik een uur later alweer op de fiets richting Kronenburgerpark.

klein065 klein068

Het vuurwerk was zoals altijd ook weer prachtig. We hadden een mooi plekje en konden alles goed zien. Op Facebook ging ik nog even live, en dat werd gewaardeerd want een aantal mensen die nooit in de gelegenheid zijn om te komen kijken konden nu ook meegenieten. Na het vuurwerk ben ik toch maar weer huiswaarts gegaan, vannacht was immers de enige nacht dat ik nog wat uurtjes slaap kon pakken.

Voor alle foto’s van zondag: KLIK


MAANDAG 18 JULI
klein059 klein001Deze ochtend was ik vroeg wakker. Het was warm en ik had toch amper geslapen. Na een ontbijtje ging ik richting centrum. Eerst even het 4daagse jurkje ophalen bij een vriendin van Janny en Dini. Lief dat ze die voor me gespaard had! Daarna ben ik weer richting wedren gefietst. Ik heb bij de Centrale Administratie een nieuw polsbandje gevraagd. Mijne zat zo los, dat ik gewoon bang was dat hij af zou vallen. Echter was het nieuwe bandje niet veel beter kwam ik later achter. Gelukkig werden mijn polsen van de warmte nog wat dikker..

Op de wedren was het nog rustig, het was pas half 11. Ik zag dat de RWV al een tafel in gebruik had genomen. Daar kom ik vanmiddag nog wel. Harm Edens liep langs en verder zag ik uiteraard her en der weer bekenden waar ik een praatje mee heb gemaakt. Ik heb bij de 4daagse-drogist vitamine C en iets met antibiotica erin gekocht voor mijn keelontsteking die steeds erger werd.

klein008Syl belde waar ik bleef, het gebak stond klaar. Dus weer terug naar Thea, waar een leuk weerzien volgde met Syl en Bianca.
Na de koffie met gebak gingen we naar het Valkhofmuseum met zn 3en. Hier was de tentoonstelling 100e 4daagse en we konden met een voucher of polsbandje gratis naar binnen. Ik had verwacht dat het er erg druk zou zijn, en dat was volgens de balie ook zo. Maar het viel me enorm mee. We konden overal goed bij en alles goed zien.

De tentoonstelling was erg leuk om te zien. Van alles over de 4daagse van de afgelopen 100 jaar was er te zien. Foto’s, video’s, kleding. Maar ook spullen zoals medailles, souvenirs, gepimpte schoenen, spullen van de ehbo/rode kruis enz. Er was een route waardoor je ook overal langskwam. Ik vond het de moeite waard. Wel was het voor ons  maar iets meer dan een uur toen we er al weer uit kwamen.

klein025 klein033
klein024 klein036

Syl en Bianca gingen de stad in, ik ging nog even een lunch en daarna het 4Daagseboek van Rob Bakker scoren. Deze werd gesigneerd en ik moest beloven de foto van ons samen naar de schrijver toe te sturen :D.
klein041

Eenmaal op de wedren was het bijna half 2. Tijd om mijn geocache shirt aan te doen en mijn gps om te hangen. De eerste bekende geocachers waren al gearriveerd. Om half 2 had ik een geocache event georganiseerd in de vorm van een Meet & Greet. Bestemd voor wandelende geocachers, geocachende wandelaars of alleen geocachers. Gewoon, om elkaar te ontmoeten even te kletsen over onze hobbies. Het werd druk, erg druk. Ik nam het betonblok onder de start in beslag en daar kon iedereen zijn naam loggen op de vierdaagsevlag die ik had meegenomen. Als dank voor de komst kreeg iedereen van mij een houten coin, een woodie, die ik heb laten maken met een plaatje van de skyline van Nijmegen met de tekst: Al mot ik krupe, op blote voeten gaon en op de achterkant een plaatje van de 4daagse.

klein044 klein045 klein046
Ruim 80 teams zijn aanwezig geweest en dromden om mij heen vanmiddag, dit leverde zelfs vragen op van wandelaars: wat is hier aan de hand? Na een kleine uitleg van het spel geocaching waren ze gerustgesteld.
Leuk was dat de deelnemers uit verschillende landen kwamen, militair waren, of zelfs niet-wandelaars waren. Een gemêleerd gezelschap en erg gezellig!

klein049klein052Na deze meeting ging ik richting de RWV hoek, waar tegenwoordig een deel van het Walkers4walkersforum zich ook verzameld. Ook hier was het enorm gezellig. En warm. Ik was blij later even in de schaduw te kunnen zitten. Ik kwam hier ook Remy, Arjan, Jeroen en Eline tegen, dit jaar is hun (voorlopig) laatste deelname. Uiteraard werden er grappen gemaakt om hun rode bandjes. Echte mannen lopen immers 55 km! Alleen Remy was zo’n held 😉
Jan Woordes, onze forumoudste, kwam ook nog even kletsen en was enorm trots op zijn foto waarop hij met prins Claus staat, toen deze de 4daagse liep.

Na het uitzwaaien van de Ererondelopers om 5 uur, (25 geselecteerde mensen per dag die een etappe dubbel lopen) was het tijd om naar Humpreys’ te gaan. Hier had ik afgesproken met Pa, Peter, Syl, Bianca en Robert om te gaan eten. Het eten was heerlijk en daarna was het tijd om naar huis en bed te gaan. De wekker werd gezet op kwart over 3…

Mijn schoentjes werden nog even gepimpt met de 4-tjes die ik bij Hi-Tec had gehaald. Die waren er klaar voor. Maar of ik er ook klaar voor was?

klein058Voor alle foto’s van maandag: KLIK

You may also like...

1 reactie

  1. J.M.Dalmeijer schreef:

    Heel leuke weergave en foto’s. Ik sta niet op een foto ook niet op de groepsfoto. Ik feliciteer je met jouw prestatie, chapeau! Ik heb voor de 10 e keer de 30 gelopen en ontving de gouden medaille. Het allerbeste met jou. Hartelijke groet van Judith Marijke Dalmeijer. Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *