4Daagse Nijmegen – 23 juli – 40 km

001En zo is het alweer donderdag en zijn we op de helft van de 4daagse! Vanmorgen weer goed opgestaan, niet stijf, geen spierpijn en heel iets zere voeten. Ook vandaag was er weer het ritueel van voeten aftapen, gezamenlijk ontbijten en naar de stad fietsen. Voor de derde keer hoefden we niet in de startrij maar gingen we weer voorlangs. Ik snap alleen al die mensen die 30 km lopen niet, waarom nu al in de rij staan?

Later op het parcours haalden ze ons weer in en dan drukten die snelle mannen ons gewoon aan de kant. We zijn hier voor de gezelligheid, niet voor het zo snel mogelijk binnen komen.
In het eerste stuk langs de universiteit/ziekenhuis trof ik vanmorgen Albert en Liana. Na even gezellig kletsen liep ik snel Syl en Bianca weer achterna, want met hen zou ik ontbijten in Malden :-D.

Maar even later kwam Peter B naast me lopen en met hem heb ik een heel stuk gekletst. Hij was in afwachting van een puppy, en ik hoop dat ze op het moment van schrijven de trotse ouders zijn geworden van een gezond hondenkindje.

klein04Peter zocht later zijn wandelmaten weer op en ik trof op de weg naar Malden Joyce. Haar had ik nog nooit echt ontmoet, maar kende haar van haar verhalen op het w4w-forum. En hoe leuk is het altijd om een gezicht bij een naam te hebben.

Maar ook haar raakte ik weer kwijt en ik hobbelde door naar Malden. Daar bij 1 van de huizen hielden we altijd rust en kochten we koffie en beschuit met aardbeien. Zo ook vandaag. In de tuin zat Maarten en ik kon mooi zijn stoel overnemen. Waren andere wandelaars niet blij mee, maar pech, ik zat ;).

Inmiddels waren ook Syl en Bianca aangekomen en na deze rust en een sanitaire stop liepen we weer verder. We zwaaiden naar de camera van TV Gelderland en dat werd uiteraard weer gezien door de mensen die voor de tv zaten te kijken.

klein09In Mook raakte ik Bianca en Syl weer kwijt. Wel zag ik hier opeens bekenden in het publiek: Jan en Arie! Dat was leuk, dus ik heb ook hier even een korte rust gehouden. De dames, Dini en Janny, hadden me nog niet ingehaald (liepen 30), dat is ook wel eens gebeurd.

In mn uppie, nou ja wat is alleen, liep ik door naar Plasmolen. Hier bij papa en mama Sunny zaten natuurlijk weer veel bekenden, en wat ook fijn was hier, was dat de schoenen even uit konden. Syl en Bianca zaten hier ook weer dus wederom gezamenlijk gingen we weer op weg. Toch grappig hoe ieder steeds zijn eigen gang gaat maar hoe we elkaar steeds weer tegenkomen.

We liepen door Plasmolen naar Milsbeek. In Milsbeek kregen we honger en dorst en doken we even aan de kant voor cola en hamburgers. Volgens het bord dat hier stond moesten we nog 18 km tot de finish.
Toen we Milsbeek door waren kwamen de 50km-lopers er weer bij en gezamenlijk gingen we de eerste heuvel op, naar Breedeweg. Een leuke heuvel, waar je boven goed beloond wordt met een prachtig uitzicht. Ik trof Ineke in dit stuk en liep met haar op tot Breedeweg. Hier ging zij rusten en kwam ik Jan en Dirk tegen. Ik wilde ook weer even zitten maar nu ik deze mannen trof die een flink tempo hadden besloot ik er toch achteraan te gaan. Ik moet niet steeds toegeven aan dat willen zitten.

klein13Dus ging ik nog een stuk verder. Het tempo zat er opeens flink in en we sloegen zelfs het cafe over waar we tot een paar jaar geleden tosti’s aten. Ik haalde Syl en Bianca weer in en samen liepen we Groesbeek binnen. Hier hadden zij ook behoefte aan een rust en we zagen een mooie plek in de schaduw. We zaten wat hoger en keken nu mooi uit over de mensenmassa. Prima rustplekje!

Ondertussen werd ik gebeld dat vlak voor de 7heuvelenweg een camera stond en of ik wel wilde zwaaien. Nou vooruit dan maar. Dus na het gezellige centrum van Groesbeek liepen we naar de 7Heuvelenweg en zochten we de camera. Het zwaaien was gelukt volgens de foto die ik via de app weer kreeg :D.

Met een banaan gesponsord door Lidl draaiden we dan eindelijk die Zevenheuvelenweg in. Het was weer superdruk en gezellig hier. Heuveltje na heuveltje trosteerden we, tot we bij de Canadese begraafplaats waren.
Slechts 1 keer eerder was ik hier geweest maar ik vond het dit jaar nodig om er weer eens een kijkje te gaan nemen.

klein32Zo gauw we de begraafplaats opliepen kwamen we in een hele andere wereld. Eentje van stilte en respect. Verschillende pelotons brachten een groet en legden een krans Het was indrukwekkend en ik ben blij dat ik hier weer even naartoe ben geweest.

Maar toen gingen we de drukte weer in. We hadden nog een stukkie te gaan. Eerst liep ik even bij de Oase langs. Eventjes zitten, eten, drinken en kletsen. met oa Dini, Bertus en Sabine. Jos was er ook bij, nu hij niet meer mee mocht doen na gisteren, had hij besloten hier maar weer te gaan helpen. En daar was iedereen maar wat blij mee.

klein43Met Berend ging ik vervolgens weer op weg. Maar erg lang liepen we niet want in Berg en Dal stonden Margreet en Jan aan de kant. Ook hier lopen we natuurlijk niet aan voorbij. Ze hadden hele fijne ligstoelen bij zich, je zou er bijna in blijven liggen. Maar we moesten nog een km of 6.

Aan het begin van de Kwakkenbergweg was er nog een geocache-eventje. Ook hier werd even weer een kleine stop gemaakt, maar alleen om het logboek te tekenen en eventjes met de CO te kletsen. Daarna liepen we gauw door naar Nijmegen-centrum. Ik was blij toen we de woonwijken in liepen. Hier is het altijd zo’n feest dat je alle pijn vergeet en alleen maar kunt genieten. De laatste kilometers zijn dan ook zo voorbij vind ik.

klein51Om kwart voor 5 was ik terug op de wedren en meldde me af. Toch een kwartier eerder dan gisteren. De man die mijn polsbandje scande moest me nog wel even vertellen dat ik gisteren wel echt de allerlaatste was die gescand is…

Maar ik was vandaag op tijd en morgen zou ik dat zeker zijn. Op naar de Via Gladiola!

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *