4Daagse vooraf 19 en 20 juli

site01Hoera het is weer de derde week van juli! De Nijmeegse 4daagse staat weer voor de deur. Zoals altijd ga ik op zondag naar deze mooie stad toe. Vandaag met paps, mams en Peter en Jet. Het was weer een hartelijk weerzien met Thea en dat werd even gevierd met koffie en taart. Ai…slecht begin van de week. Ach die kilo’s loop je er wel weer af is een veelgezegd zinnetje… Ja..we gaan het zien..

We hebben de hele middag al shoppend doorgebracht en traditioneel gegeten bij de Dromaai. Helaas dit jaar niet zo lekker dus voor volgend jaar moeten we maar eens wat nieuws zoeken.

site02’s Avonds heb ik meegelopen met de Sunset March. De nieuwe brug, die de Oversteek heet, is sinds een tijdje klaar en sinds oktober 2014 loopt daar elke avond een militair/veteraan overheen in het tempo dat de 48 lantaarns om en om aanspringen. Deze 48 lantaarns staan voor de 48 gevallenen tijdens operation market garden op 20 september 1944

Een mooi initiatief dus samen met wat wandelvrienden van het w4w-forum en andere gegadigden hebben we meegelopen tot aan de overkant en daar hebben we bij het monument even een minuut stilgehouden.

site03Op de terugweg liep ik met Jos en Tina weer over de brug naar onze fietsen, toen het vuurwerk begon. Vanaf hier hadden we er een prachtig uitzicht op. We hebben het afgekeken en nog wat gekletst.

 

 

 

Maandagmorgen was ik nog alleen bij Thea. Ik was vroeg wakker dus heb eerst een mooie ronde gefietst. Onderweg een stuk of 8 geocaches gezocht en gevonden. Er zaten weer hele leuke tussen! De een na laatste heette de Crossing. En inderdaad, hij ging de Oversteek helemaal over in de vorm van het verhaal en wat vragen onderweg. En zo stond ik dus weer bij het monument vandaag. Na het vinden van de cache ben ik via de dijk naar Lent gefietst en via de spoorbrug weer naar Thea. Hier waren Syl, Hans en Bianca inmiddels ook aangekomen.

site04 site05

site06Samen zijn we naar de wedren gegaan om ons aan te melden. Daarna ben ik blijven hangen bij alle wandelvrienden die ik tegenkwam. Ondertussen nog wat over de wedren gelopen en souvenirs gescoord. Het was op de wedren weer supergezellig, en erg leuk om alle mensen weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten!

Daarna nog even de Ramblas over om Theo en Joke gedag te zeggen die daar armbandjes en andere dingen voor het Ronald mcDonaldhuis verkochten.

site07Vervolgens ben ik nog even de stad in geweest en toen het begon te hozen de molenpassage maar ingedoken. Toevallig waren Syl, Bianca en Hans hier ook. Samen hebben we nog even op het hele gezellige Koningsplein gestaan, daarna weer een hapje gegeten en wat boodschappen gedaan. En toen was ook deze leuke dag weer voorbij en wordt het tijd om wat te gaan doen…. 4 dagen wandelen!

 

 

site08Ja en met zoveel geluk……kan het niet meer misgaan 🙂

 

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *