Cito Dwingelderveld en een veld vol raadsels

001Een week na de vorige Cito ga ik weer richting het Dwingelderveld. Dit keer niet specifiek voor de vlinders, maar gewoon om Staatsbos beheer een handje te helpen. Omdat er vandaag geen coin is, is de groep klein. Ik ben er samen met Carla van team Berli. Maar klein is fijn zeggen ze, en dat vind ik ook want met kleinere groepjes tijdens een Cito maak je veel meer contact met iedereen en helpt iedereen elkaar erg leuk.

We gaan vandaag aan het werk in een afgerasterd veld vol heide en vennetjes. Alle dennenbomen die hier staan gaan we omzagen. Een pittig klusje, maar o zo leuk! Ook nu is snel resultaat zichtbaar.

002Halverwege de ochtend krijgen we koffie en thee met een heerlijke koek aangeboden. Na de koffie gaan we het vennetje rond en net na de middag hebben we toch een heleboel dennen om kunnen zagen. Alles is op elkaar gestapeld zodat de trekker het binnenkort makkelijk kan wegslepen.

Tijdens het zagen hebben we natuurlijk ook volop kunnen kletsen over onze cache-avonturen en plannen die nog komen gaan.

We krijgen van boswachter Jacco nog een heerlijke lunch die bestaat uit verschillende soorten soep en broodjes. We kletsen nog wat na en rijden vervolgens naar een multi in de buurt: Veld vol raadsels. Saslis, een team die we vorige week ontmoet hebben besluit mee te gaan en met zn vieren wandelen we dus de rest van de middag door dit prachtige gebied.

003De multi is heel erg leuk, er zitten een boel leuke raadsels in. Omdat ik mezelf wel een echte puzzelaar kan noemen zitten er voor mij niet veel geheimen meer in dus af en toe laat ik de rest even lekker hun gang gaan voor ik met mijn ideeën kom 😉

004Aan het eind blijken we toch voor de bonussen iets gemist, en iets fouts gedaan te hebben. Een appje wordt naar de CO gestuurd en CO Andre blijkt al in het bos te fietsen en komt ons helpen. Nu kunnen we ook de bonussen loggen, die ook een paar leuke raadsels bevatten.

Op de parkeerplaats nemen we afscheid van Saslis en gaan Carla en ik nog even naar Pesse om daar de witte boekenkraam te loggen. Hier was ik vorige week ook, maar zocht verkeerd en ook was het toen al schemerig. Vandaag had ik een tip gehad en in de leuke boekenkast wordt de cache dan ook redelijk snel gevonden.

 

Found it 02/28/2015 Witte boekenkraam Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/28/2015 Vertil je niet Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/28/2015 Een veld vol raadsels Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/28/2015 Ik zie ik zie wat jij niet ziet Drenthe, Netherlands Visit Log
Attended 02/28/2015 Aan de slag in het Dwingelderveld Drenthe, Netherlands Visit Log

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *