Taribush wandelfestival Lheebroek – 22 maart – 30 km

 

001Liana zette onlangs een bericht op het walkers4walkersforum over het wandelfestival van Taribush in Lheebroek.

De tocht zou maximaal 30 km zijn en helemaal door het Dwingelderveld gaan over onverharde paden. Nu heb ik natuurlijk de afgelopen tijd al 2x werk verricht in het Dwingelderveld door het kappen en knippen van bomen. Maar ik wist al dat dit een schitterend natuurgebied was, dus ja ik wilde gaan!

Er was 1 klein probleempje: de dag ervoor was ik geocachen in Utrecht en dus laat terug. Dat werd een kort nachtje. Toen de wekker ging wilde ik ook serieus blijven liggen, maar daar zou ik spijt van krijgen dus wierp ik mezelf toch maar uit bed. Het werd ook wel tijd om eens serieus kilometers te maken. Normaal om deze tijd had ik al minstens een kennedymars in de benen.

Na een kleine driekwartier rijden kwam ik mooi op tijd aan op de startlocatie. Op de parkeerplaats trof ik meteen al bekenden: Albert en Meintsje.
Taribush is een evenementen/kampterrein/groepslocatie en het merendeel speelde zich dan ook buiten af. Na het inschrijven buiten haalde ik een kop koffie en werd vervolgens verwelkomd door Liana die aangaf nog lekker warm binnen te zitten.

002Binnen was tot ieders verassing ook Peter te vinden. Hij wilde eerst niet komen maar had toch besloten om vandaag te wandelen in plaats van gisteren. Verder kwamen ook Louise en Elly binnen en stelde Ate zich voor. Ate bleek mij te kennen van de verhalen van oa Douwine en mijn blog. Toch weer grappig zulke kennismakingen.

Met 6 personen gingen we iets na negenen van start. Door Albert werden we de oproepwandelaars van Liana genoemd 🙂 En meteen gingen het Dwingelderveld in.. Geweldig. Heerlijk was het om over de zandpaadjes, heidepaadjes, bospaadjes en vlonderpaadjes te mogen struinen.

003Al kletsend en lachend vlogen de kilometers onder onze zolen door. Op een gegeven moment liep ik met Ate een eindje voor en kwamen we bij de grote Telescoop uit in het Dwingelderveld. Hier besloten we even op de rest te wachten en even later werd het gewoon een pauze voor de groep op het bankje. Na een boterhammetje gingen we weer verder want we bleken vlakbij de eerste rust te zijn. Deze was na 13 km lopen en was op camping Zonnetij. Op een heerlijk bankje werd er koffie met een koek genuttigd en genoten we van het mooie weer.

 

004Na de rust kregen we een lus van 10 km. Het eerste deel ervan was niet zo mooi, het was voornamelijk een lang stuk asfalt langs de natuur en de weilanden. We kregen zicht op Dwingeloo en gingen snel de bospub voorbij. Daarna gingen we gelukkig het bos weer in. Af en toe hadden we prachtige doorkijkjes over de eindeloze velden met al zijn prachtige blauwe vennen. Wat kan het schijnen van de zon de boel zo mooi maken!

Na deze lus kwamen we weer bij dezelfde camping uit als de eerste rust. Dit keer hadden we een tafeltje in de zon bemachtigd. De schoenen gingen even uit want ik wist nu wel hoe dat wandelen ook alweer voelde. De laatste broodjes werden opgegeten en na een kleine 20 minuten gingen de schoenen weer aan.

005We hadden nog een kilometer of 8 te gaan en deze gingen voornamelijk door het bos, dat nu best glooide. Weer een andere omgeving. Later liepen we een stukje verkeerd en gingen we weer door het veld met zijn eindeloze uitzichten en fijne zandpaden. Humor was er toen we bijna allemaal een dode boom op de foto zetten. Maar ze zagen er zo mooi uit met het water op de achtergrond en de hemelsblauwe lucht! 😉

006Vlak voor het eind was er nog een kleine rustpost aan een zandpad ingericht, maar dit was voornamelijk voor de gezinnen met kinderen die aan een korte wandeltocht of speurtocht meededen. Leuk was het om hier langs het veld te komen waar ik een paar weken geleden een boel dennenbomen heb omgezaagd. Deze bomen waren inmiddels weggehaald en het veld zag er prachtig uit. Fijn om te zien!

Het laatste stuk was druk, maar het eind kwam al gauw in zicht. Eenmaal binnen hoefden we niet af te melden maar konden we wel een stempel krijgen. De pannenkoeken roken heerlijk dus samen met een kop lentesoep was mijn avondeten bijna compleet. We hebben met zn allen nog heerlijk nagezeten in de zon op deze geweldig leuke locatie.

007Ik moest echter nog wel even naar de wc op aanraden van anderen, want ze hadden hier de leukste wc’s van Nederland. En inderdaad, wat een superleuke wc’s! Allemaal in een ander thema. Ik zat op de roze, met discolampen en zelfs muziek. Je kan niet anders dan hier met een grote glimlach van de wc afkomen :-).

Maar toen was het toch tijd om de auto weer op te zoeken en terug te rijden. Het viel me met de stijfheid nog mee, klein beetje last van. De eerste officiële wandeltocht van 2015 is een feit en die is me goed bevallen want hij was geweldig! Taribush gaat in de agenda voor volgend jaar!

Klik hier voor alle foto’s

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *