Cito Dwingelderveld en Bij Zonder

 

001Voor de Vlinderstichting, ja alweer, wordt er vandaag gewerkt. Ditmaal in het Dwingelderveld, en wel aan de zuidkant. Het was even zoeken naar de startplek, want het coord was niet de verzamelplek. Toen ik uiteindelijk iedereen gevonden had kon ik net een kop koffie en een plak cake pakken en toen werd er al een welkomstwoordje gesproken. We gingen vandaag aan de slag in de Anserdennen, een bosje aan de rand van het Dwingelderveld. Allemaal kleine boompjes stonden tussen het bos en het veld in, en die mochten er allemaal uitgeknipt worden. Een hele leuke opdracht want over een hele lange lengte begonnen we te knippen en het resultaat was zeer snel zichtbaar. Een mooie houtwal vormde zich al snel langs het pad. Er werd flink wat werk verzet!

004 003 002
Halverwege de ochtend kregen we koffie, thee of chocolademelk en werd de pauze goed benut om her en der wat cacheavonturen aan te horen of te plannen.

Daarna gingen we weer aan het werk maar niet heel  veel later begon het te regenen. Net te hard om door te werken dus 005het materiaal werd verzameld en we gingen terug naar de verzamelplek. Hier stond snert voor ons klaar en konden we broodjes smeren. Helaas was deze Cito voor de vlinderstichting de laatste. Maar hopelijk gaan ze volgend jaar door zonder coin en lunch want het is gewoon zo leuk om te doen! En je doet eindelijk weer wat terug voor de natuur.

Na de heerlijke lunch togen we weer terug naar de werklocatie om daar vervolgens met de Multi Bij Zonder te starten. Velen hadden hem tijdens de Cito al gelogd aangezien we er 90 meter vanaf waren, maar dat is niet leuk dus wij liepen hem gewoon.

006Ik had al in de app-groep gevraagd wie mee wilde om deze te lopen, want mij leek hij leuk en lastig om te doen. Al gauw kwam er toen antwoord van team Rona, Sphyraenidae, team Strak en Dio-Khan dat ze meewilden. Team Gepa kwam ook mee en op het laatste moment sloot A-dolf zich ook nog aan.

Op de P kwamen we Saslis tegen en die liep ook een stukje mee, maar hen raakten we later kwijt.
Wel kwamen we onderweg nog de teams Nic-Garmin, team Dro en Drakenjager tegen en die besloten ook allemaal aan te sluiten. Een gezellige grote groep dus vanmiddag [:-)].

007We hadden wat problemen in de aanloop naar wp2. Het telefoonnummer was foutief. Na heel wat meters verkeerd te zijn gelopen kwamen we via een hulplijn toch op het juiste pad terecht en vonden we het bouwwerk. Meteen liepen we een mooi gebiedje binnen met een vlonderbruggetje en stapstenen.

Onderweg pakten we nog een tradi mee en konden we nog andere rare objecten in het bos vinden. Uiteindelijk na het vinden van 5 waypoints konden we het eindpunt berekenen en vonden we uiteraard de cache.

011008Daarna hebben we nog een korte Multi gedaan Zicht op heide, waar we het echte Dwingelderveld te zien kregen met de schaapskooi en daarna nog wat tradi’s en een enkele opgelost mystery. Voor 1 van de tradi’s, Anserdennen, hebben we een prachtige avontuurlijke route gehad.

 

010 009 012

Found it 02/21/2015 Carolaa found Anserdennen Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found The Joshua Tree Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found Trip down memory lane Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found Zicht op de heide Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found Geboortegrond Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found BIJ ZONDER Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found Singletrack Drenthe, Netherlands Visit Log
Attended 02/21/2015 Carolaa attended Aan de slag voor vlinders in het Dwingelderveld Drenthe, Netherlands Visit Log
Found it 02/21/2015 Carolaa found Opa’s molen Drenthe, Netherlands Visit Log

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *