Cito en Harry Potter in het Kuinderbos

 

001Oei wat was de wereld wit deze morgen. Er was behoorlijk wat sneeuw gevallen en het zag er glad uit. Maar toch ben ik mijn bed uitgegaan want om half acht werd ik op de carpoolplaats in Wierden verwacht. Met gepaste snelheid ben ik daarheen gegaan, en vervolgens reed Heanigan verder naar Bant. Een dorpje in de Noordoostpolder waar vandaag weer een Cito-event zou plaatsvinden. Wederom voor de Vlinderstichting.

002Er waren veel aanmeldingen, maar net zoveel afmeldingen door het slechte weer. En geef ze eens ongelijk, het was bijna niet te doen op straat en we hebben onderweg naar het Kuinderbos dan ook een aantal ongelukken gezien. Gelukkig kwamen we zelf zonder kleerscheuren aan met maar een halfuur vertraging. De aanwezigen stonden ons al op te wachten maar gelukkig mochten we nog even toiletteren en koffie drinken. Er waren maar een stuk of 20 mensen maar dat vond ik niet erg, kleinschalig is veel leuker bij zo’n cito-event. En net als anders waren er ook vandaag weer een aantal bekenden aanwezig.

003Ondertussen vertelden de mensen van de Vlinderstichting en Staatsbosbeheer wat we vandaag zouden doen. We gingen langs het water de boompjes weghalen zodat we stapstenen zouden creëren voor de libellen die in het water zitten en zo het land op kunnen. Een leuk project en lekker kleinschalig omdat we nu niet met zoveel mensen waren. We werden verdeeld in 2 groepen en onze groep ging eerst een kwartiertje lopen door het schitterende gebied naar de werkplek. Lekker door de verse sneeuw.

 

004Op de werkplek stond een veld vol kleine boompjes en een flink aantal bramen. Die hebben we weggezaagd en geknipt en we hebben houtrillen gemaakt langs de hele grote bramenstruiken aan de rand van het veld. Resultaat was al snel zichtbaar. En voelbaar, want de sjaals en jassen gingen al snel uit. De temperatuur was ook prima vandaag, zeker niet te koud.

Halverwege de ochtend werd er koffie en thee gebracht zodat we vol goede moed nog even door konden werken na de pauze. De zin verdween echter steeds meer en steeds meer mensen kwamen bij elkaar staan om te kletsen over onze gezamenlijke hobby. Sterke politieverhalen werden verteld en andere leuke avonturen die we meemaakten als geocacher.

005Na de middag liepen we terug naar de werkschuur en daar kregen we een lunch aangeboden die bestond uit bolletjes, krentenbollen en tosti’s die gebakken werden boven een vuurkorf. Heerlijk was het! Na nog gezellig een tijdje te hebben gezeten namen we de mooie coin als dank in ontvangst en zijn we verder gegaan met de Multi Harry Potter in het Kuinderbos.

Deze Multi liep door een gebied waar paarden vrij rondliepen en je van de paden af mocht. Bijna elk besneeuwd pad was nog onbelopen dus wat heerlijk was het door het knisperende sneeuw te banjeren. Door het onbelopene kon je ook heel goed sporen van reeën, vogels en andere dieren zien in de sneeuw.

006De waypoint van Harry Potter zaten goed in elkaar en waren erg toepasselijk. Alleen het 7e wp was finaal kapotgetrapt. We konden dan ook niet verder. Hulplijnen hadden we niet, dus toen heb ik maar wat aannames gedaan. Ik trok een lijn in de GPS waar de cache ongeveer zou moeten liggen, en kruiste daarmee ook een pad.

007En net toen ik voorstelde dat pad in te gaan zei Ernst: dat is goed want daar is Harry Potter. Een levensgroot houtsnijwerk stond er en vlakbij was ook de cache. Wat een geluk dat we het op deze manier toch gered hebben en wat prachtig gemaakt!

Na het loggen liepen we terug naar de auto en kwamen daarbij Perkamentus ook nog tegen. Wat een goede houtsnijkunstenaar woont hier in de buurt!

008We hebben vervolgens nog een cache uit 2003 gedaan bij een oude havenkom en een tradi in Kuinre. Toen zijn we naar Emmeloord gereden voor een paar oppikkertjes en tenslotte nog eentje in Ens zodat ik de voor mij 2 missende RD-vakken in deze buurt voor de Top25 to move-challenge ook gevuld had.

Op de terugweg waren alle wegen weer goed schoon en konden we lekker doorrijden. Ik ben blij dat ik ondanks het slechte weer vanmorgen toch gegaan ben, want het was heerlijk om zo’n dagje in de sneeuw door te brengen.

 KLIK HIER VOOR ALLE WINTERSE FOTO’S!

Found it 01/24/2015 Carolaa found Met STIP op de kaart … Ens Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found De vreemde natuur Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found geocachen aan de opsterland Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found Where is the mole? Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found Onder hoogspanning. Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found Aan de rand van Steenwijkerland # 59 Flevoland, Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found Oud in nieuw land 3 – Kuinderbos Netherlands Visit Log
Found it 01/24/2015 Carolaa found Harry Potter in het Kuinderbos Flevoland, Netherlands Visit Log
Attended 01/24/2015 Carolaa attended Aan de slag voor libellen in het Kuinderbos Flevoland, Netherlands Visit Log

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *