Veluwe Wandeltocht Nijkerk – 17 mei – 40 km

mini01Op Facebook zag ik in de Wandelvrinden groep staan dat mijn wandelvriendjes uit Wormerveer een dagje in Nijkerk gingen lopen. Omdat ik zelf al een tijdje niet meer gelopen had en toch wel weer kilometers moest maken besloot ik ook naar Nijkerk af te reizen.

We spraken af rond 9 uur te beginnen rond die tijd waren we er dan ook allemaal wel. Remy en Marcel waren er, en hadden Jeroen en Eline meegenomen, die ik nog niet kende.

 

mini02De route was erg leuk, veel onverharde paden, graspaden, klimhekjes, klompenpaden en bospaden. Bij de schaapskooi van natuurmonumenten was op 10 km de eerste rust. Een prima plekje en lekker in de zon. We kregen er een soepje en na een klein kwartiertje gingen we weer verder.

Het viel me op dat de hele route op WS78 gebaseerd is. Soep op 10, grote rust op 20, koffie op 30 en fruit op 35 km. Niks mis mee overigens, want zo is het een prima verzorging.

mini03Omdat we laat begonnen waren zagen we niet veel wandelaars meer. Ook bij de rusten was het aardig uitgestorven. Alle andere rusten waren verder bij boerderijen, erg leuke locaties.

Dikwijls gingen we over particuliere terreinen, ook erg leuk om zo op paden te komen waar je anders niet mag of kan komen.

mini04Op het eind gingen we door Nijkerk waar het nogal druk was. Je kon zien dat er festiviteiten waren geweest maar dat nu iedereen zat uit te blazen op het terras, Het was daar ook prima weer voor.
Bij de finishlocatie aangekomen was er net een voetbalfeestje aan de gang, maar de organisatie van de wandeltocht was er vandoor. We waren maar een halfuur te laat, en hadden in het laatste stuk nog een vrijwilliger op de fiets gezien dus dit was erg vreemd.

Daarom kreeg ik ook geen medaille, en geen stempel in mijn boekje. Die medaille is later nagestuurd omdat ik er toch extra voor betaald had.

Al met al was het een hele leuke tocht, met gezellige wandelmaatjes.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *